Cine sunt

Draga cititor, prieten sau cursant,

Ma numesc Oana Costina Galbeaza si sunt fondatoarea proiectului ecostina.com

M-am nascut in Bacau, in data de 26 Mai 1980, unde am si copilarit de altfel, pana la varsta de 18 ani, cand a trebuit sa fac pasul major spre capitala, spre ceea ce se numea specilizarea in domeniul limbilor straine si a muzicii. Copilaria a fost una frumoasa si diversa, daca ar trebui sa vorbesc din pespectiva activitatilor extrascolare : arta, sport, cultura si, presarate evident de numeroase distractii alaturi de prietenii dragi mie, in tara si strainatate.

Am doua surori, nu sunt nici cea mai mare, nici cea mai mica, ci mai degraba undeva la mijloc, avem o relatie de prietenie adevarata si fiecare a fost intotdeauna un model de urmat una celeilalte.

In Iulie 2002 am absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, Sectiunea Franceza-Germana din cadrul Universitatii Bucuresti. Am studiat si invatat enorm in toti cei patru ani de facultate, a fost o experienta plina de studiu, practica si mult efort depus, pe cat de diversa si grea, pe atat de interesanta, fara de care nu as fi putut reusi sa ajung in prezent la nivelul performant de a vorbi cursiv trei limbi straine concomitent : germana, franceza si engleza. Acest lucru a fost posibil si datorita dorintei de perseverenta, diversitate, de cunoastere in detaliu a ceea ce urma sa studiez.

Am debutat in campul muncii ca profesor limba franceza si germana in Septembrie 2002. In primul an de invatamant am realizat cat de mult imi place aceasta meserie, in pofida greutatilor, obstacolelor si a dezmagirilor ce au aparut pe parcursul acestei experiente. Nu este o profesie tocmai usoara, ci mai degraba grea si epuizanta, dar in momentul in care vad elevii cat de mult se bucura ca reusesc sa invete si sa progreseze cu atata usurinta, realizez la randul meu, ca toate aceste eforturi pe care le depun alaturi de ei izvorasc dintr-o motivatie fabuloasa a faptul ca pot merge mai departe si mai adanc in miezul problemei.

Nu am incetat pana in prezent sa practic aceasta meserie, chiar daca pe parcursul experientei mele profesionale a trebuit sa intrerup, din varii motive si pe alocuri meseria de discipol in ale limbilor straine in fata unei clase de elevi. A fost o responsabilitate mare pe care mi-am asumat-o mereu atunci cand a trebuit sa ma aflu in cadrul unei comisii de profesori evaluatori la bacalaureat si sa corectez diverse lucrari, fie in germana sau franceza, nestiind ca in sala de clasa alaturata acea lucrare va mai trece prin ochii altui coleg spre evaluare.

Cu ce ma ocup

www.costina.com este o platforma pe care am initiat-o din dorinta de a oferi suport pe intelesul tuturor, atat celor care doresc sa invete usor, rapid si fara efort limba germana, precum si celor care doresc sa isi imbunatateasca nivelul de conversatie, prin intermediul cursurilor de comunicare, intelegerea textului audio, de vocabular si gramatica si multe altele.

Este deja un fapt recunoscut de oricine că a cunoaşte o limba straina iti aduce o serie de avantaje atat pe plan profesional cat şi pe plan personal. În plan personal, cunoaşterea unei limbi straine creşte stima de sine, te face mai implinit(a), chiar este esențiala dacă vorbim de calatoria în strainatate. Pe plan profesional te ajuta in cariera. În orice domeniu se cere cunoasterea unei limbi straine, iar o a doua sau chiar a treia este considerata un avantaj.

Ideea de a initia proiectul ecostina.com - Invata Germana rapid si fara efort, a plecat de la multitudinea de situatii, in care am intalnit si m-am confruntat cu oameni care gasesc o oarecare dificultate in a invata limba germana, atat in scris cat si vorbit, si prin urmare, a comunica in aceasta limba. Este adevarat ca nu este o limba tocmai usoara, dar nici imposibil de invatat rapid si fara efort. Important este sa gasesti si sa te regasesti intr-o modalitate naturala de a invata aceasta limba straina, metoda ce ti-o recomand prin accesarea acestui site si a sistemului propriu bazat pe 7 reguli. Sunt sigura ca avand motivatia necesara sa inveti limba germana, vei reusi sa facilitezi mai departe deprinderea de a studia independent si a reusi sa comunici cu usurinta in ceea ce se numeste limba germana….

Experienta vasta de predare a limbii germane de a lungul celor 15 ani, la diverse medii de varsta – prescolari, scolari, adolescenti si adulti- pasiunea si devotamentul, motivatia, numeroasele perfectionari si examene – definitivatul in 2004 si gradul II in 2006- precum si rezultatele performante obtinute cu persoanele interesate in aceasta directie, mi-au dat mari satisfactii si puterea sa continui in acest domeniu, care, dupa cum spuneam, nu este deloc simplu. Satisfactia vine atunci cand reusim sa schimbam lucrurile in bine, indiferent ca este vorba despre o clasa sau doar de un elev, ea vine atunci cand iti faci meseria cu bucurie, pasiune, cand iubesti dialogul si ai arta de a comunica si educa.

Pe parcursul fiecarui an de invatamant am invatat lucruri mereu noi. Actualizarea informatiei si a metodelor didactice de predare/invatare fac parte in continuare din dezvoltarea mea profesionala ca profesor. Principiul de la care am plecat inca din primii ani de invatamant a fost: profesorul care se respecta invata toata viata, este obligat sa fie la curent cu tot ce misca in domeniul lui, ca sa poata sta drept si neincurcat in fata elevilor sai, mai ales in aceasta perioada de schimbari.

Profesia aleasa de mine, ca profesor limba germana, este una de mentor, aspra, nobila si mandra, o lume in care nu se permite mediocritatea, si in care se cere o pregatire exceptionala, daruire, umanism si competenta, o meserie care presupune mult farmec. Depinde desigur cum vezi realitatea….